LJEKOVITO BILJE SNAŽNOG REVITALIZIRAJUĆEG I ZAŠTITNOG DJELOVANJA

Patuljasti cedar (lat. Pinus pumila) jedna je od najotpornijih biljaka tajge. Svakog mjeseca raste po jedan centimetar, unatoč vječnom ledu, na pustim i kamenim prostranstvima. Bogat je aminokiselinama koje pružaju snažnu zaštitu u ekstremno hladnim uvjetima, čineći kožu i kosu mekom i sjajnom.

Divlji vučji trn (lat. Hippophae rhamnoides) raste u tajgi i sadrži najveću koncentraciju vitamina i polifenola u cijeloj sjevernoj hemisferi. Ima petnaest puta više C vitamina od naranče i drugi je najbogatiji izvor E vitamina u biljnom svijetu, koji na kožu djeluje revitalizirajuće. Bogat je A i K vitaminima te esencijalnim masnim kiselinama.

Nordijska kupina (lat. Rubus chamaemorus) može preživjeti temperature ispod -50° C te proizvodi dva puta više C vitamina od limuna. Ulje iz sjemenke nordijske kupine bogato je linoleinskom i alfalinolenskom kiselinom, kao i A i E vitaminima. Jača kožu i dubinski je hidratizira, sprječava starenje i, zahvaljujući svom antioksidativnom djelovanju, kožu štiti od hladnog i suhog zraka.

Snježna kladonija (lat. Cledonia nivalis) je fascinantno otporna i vitalna biljka koja zadržava zelenu boju čak u najekstremnijim sibirskim zimama, kada se temperature spuštaju i do -50° C. Sadržava jedinstvenu usninsku kiselinu, koja na kožu djeluje regenerativno, učinkovito usporavajući proces starenja.

 

sibirska-smreka