ADAPTOGENO SIBIRSKO BILJE U NATURA SIBERICA KOZMETIČKIM PROIZVODIMA

 

Zlatni korijen (lat. Rhodiola rosea), poznatija kao „najbolje čuvana ruska tajna dugovječnosti“, jedna je od najdjelotvornijih biljaka za usporavanje starenja, smanjenje bora te obnavljanje elastičnosti i tonusa kože. Važan je ekstrakt kod tretiranja raznih oteknuća poput izraženih podočnjaka, slabe prokrvljenosti, kao i protiv proširenih pora i akni.

Sibirski ginseng (lat. Eleutherococcus senticosus) posjeduje veliki raspon ljekovitih učinaka uvjetovanih vrstom i kompleksnošću aktivnih tvari, specifičnih samo za ovu vrstu ginsenga. Harmonizira količinu vlage u koži te ju štiti od dehidracije i potiče cirkulaciju, a vrlo je učinkovit kod tretiranja blijede, zrele i osjetljive kože. Spada u skupinu preparata koji imaju pomlađujuće i stimulativno djelovanje.

Šisandra (lat. Schisandra chinensis) je sibirska biljka, cijenjena zbog svojih protuupalnih i antioksidativnih svojstava te kao jedna od najpoznatijih biljnih adaptogena na svijetu. Iznimno je bogata vitaminom E i C, mineralima i eteričnim uljima koji djeluju revitalizirajuće na kožu i kosu. U proizvodima za njegu kože (maske, kreme, tonici) šisandra potiče zaštitne funkcije kože, te smiruje iritacije i upalne procese.

Mandžurijska aralija (lat. Aralia Mandshurica) dobro je poznata biljka u alternativnoj medicini kao snažno sredstvo za energiziranje i detoksikaciju. U kozmetičkim preparatima koristi se za toniziranje kože, posebno u preparatima za zrelu kožu. Ekstrakt mandžurijske aralije štiti kožu od klimatskih uvjeta, potiče cirkulaciju te oživljava i revitalizira kožu.

 

sibirski-ginseng_opt